sábado, 19 de noviembre de 2011

AQUESTA ÉS LA SEVA DEMOCRÀCIA PARTICIPATIVA?


L'Ajuntament de Barcelona veta els seus espais a les alumnes i alumnes de l'IES Montserrat per realitzar activitats relacionades amb el 15M

Barcelona, 17/11/11 - Les alumnes i alumnes de l'IES Montserrat de Barcelona (Sarrià-Sant Gervasi) no podran fer ús de l'espai al Centre Cívic Casa Sagnier on anaven a realitzar activitats de protesta en la jornada de vaga d'estudiants, per estar relacionats amb el 15M.
Fa tres setmanes l'Institut Montserrat de Barcelona va decidir organitzar-se per lluitar per una educació pública de qualitat, en un moviment en el qual tinguessin cabuda tant els alumnes com el professorat. Van decidir adherir-se a la vaga del 17N com a primera acció, i organitzar en horari escolar una sèrie d'activitats relacionades amb el moviment. Al principi, pretenien realitzar aquestes activitats a l'institut, però des de la direcció d'aquest centre els van recomanar que busquessin un altre lloc, i van demanar una sala al centre cívic del barri, situat al carrer Brusi.
Al principi, el centre no els va posar cap problema per a utilitzar la sala, però quan els encarregats de la gestió dels espais van trucar a l'Ajuntament per informar-los, els van dir que no els podien cedir l'espai per estar relacionats amb el 15M i que tenen per política no deixar espais per a assemblees i activitats dels indignats.
Segons explica un dels alumnes: "els encarregats de coordinar els espais ens deixaven encantats la sala, però en trucar a l'Ajuntament per confirmar-ho, els van dir que en ser una organització relacionada amb el 15M no ens podien deixar l'espai. Només el fet que el nostre nom tingués la paraula "Indignat" ens va tancar totes les portes".
Després que l'Ajuntament els hagi prohibit fer ús d'un espai públic, han decidit realitzar les seves activitats als Jardins Brusi, fora del centre cívic. "Volíem passar el documental de Josep Jover, portar un antic professor perquè ens parlés de l'15M des de la seva experiència, fer un taller de pancartes i una assemblea. Però com que no disposem d'electricitat, ni d'una sala amb mitjans audiovisuals, ens hem vist obligats a anul·lar algunes de les activitats programades".

No hay comentarios:

Publicar un comentario