sábado, 17 de marzo de 2012

AVUI, VALENCIA. DEMÀ ...

 

Els professors de València només tindran agost com a mes de vacances

 

El mes de juliol es destinarà a la formació de docents i a activitats de reforç

AGÈNCIES / València
La Generalitat valenciana establirà que rtir del curs vinents vacances d'estiu dels docents del sistema educatiu d'aquesta comunitat siguin de l'1 al 31 d'agost. El Govern autonòmic també ampliarà el calendari lectiu dels alumnes i flexibilitzarà l'horari de les classes, per afavorir la conciliació familiar i laboral.
Així ho recull l'esborrany d'una nova ordre que la conselleria d'Educació ha presentat avui i que començarà a negociar-se amb els sindicats i la comunitat educativa per aconseguir-ne la implantació en el curs escolar 2012-2013.
Aquestes mesures, que preveuen que els professors estiguin "a disposició de l'Administració" autonòmica durant tot el juliol i que el final de curs pugui arribar a aquest mes, pretenen dotar de flexibilitat i "clarificar" el calendari escolar a la Comunitat Valenciana, segons ha avançat avui el vicepresident de l'Executiu autonòmic, José Císcar.
El vicepresident ha dit que el mes de juliol "quedarà clarament fixat com un mes no lectiu", però destinat a la formació de docents i activitats de reforç contra el fracàs escolar o altres activitats que obligaran els professors a "estar a disposició de l'Administració".

Vacances de l'alumnat

Císcar ha aclarit que aquesta regulació no modifica el calendari vacacional del professorat, que ja "treballava al juliol", però dissipa "el dubte que quedava sobre quan tenien vacances".
Respecte als períodes vacacionals dels alumnes, es regularà que les vacances de Nadal comencin obligatòriament el 24 de desembre, en lloc del dia 23 com fins ara, i finalitzaran el 6 de gener.
La Generalitat valenciana oferirà així mateix la possibilitat d'obrir els centres d'educació infantil i primària també a la tarda (en lloc de només als matins) en els mesos de juny i setembre per conciliar la vida laboral i familiar i a iniciativa de la comunitat educativa del centre.

No hay comentarios:

Publicar un comentario